Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


I helgen har det varit Riksidrottsmöte och en mängd viktiga beslut har fattats för att utveckla svensk idrott. Lyssna till RFs ordförande Björn Eriksson och generalsekreterare Stefan Bergh reflektera över helgens diskussioner och beslut.
 
Vart annat år delar Riksidrottsförbundet ut sin högsta utmärkelse till 100 välförtjänta idrottsledare i hela landet. I år har fyra norrbottningar kvalificerat sig för att ta emot förtjänsttecknet.
 
Sedan ett tag tillbaka har Norrbottens Idrottsförbund tillsatt en tjänst som fokuserar på att arbeta både förebyggande och reaktivt på händelser inom barn- och ungdomsidrotten.
 
Ohälsotalen är stora i länet. Idrotten kan bidra till att människor mår bra. Med ett särskilt stöd för att få vuxna och äldre att röra på sig skulle vi kunna utveckla verksamheter som når många fler.
 
Att gå i Luleås Pridetåg är en manifestation för att din idrott välkomnar alla. Ett viktigt ställningstagande i linje med svensk idrotts arbete mot 2025. Det är dessutom väldigt kul att gå i tåget!
 
19-21 maj är det dags för Svensk idrotts viktigaste sammankomst - Riksidrottsmötet i Karlstad.
 
Är du ung, ledare och bor i norra Sverige? 15 ungdomar i åldrarna 15 - 25 år ska få chansen att delta i ett ledarutvecklingsprogram i samband med Barents Summer Games i norska Bodö i höst. Ansök nu - det kan bli du som får vara med om en fantastis...
 
Han har tagit Jokkmokks futsallag på en oförglömlig resa. Nu hyllas tränaren för sina insatser utanför planen.
 
16-18 mars 2018 invaderas Luleå av 1400 idrottare från Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Ungdomar i åldern 15-25 år kommer att göra upp om medaljerna i ett 15-tal idrotter.
 
Luleå SK är en nyckelspelare i integrationen av ungdomar med utländsk bakgrund på Hertsön i Luleå. När Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson gästade Norrbotten berättade de om sina erfarenheter.
 
Med Idrottslyftets ledarstöd vill vi underlätta för föreningen att rekrytera, utveckla och behålla aktivitetsledare. Stödet ger föreningen möjlighet att utse en eller flera mentorer som har rollen att coacha och utveckla de andra ledarna i...
 
Känner du en ung idrottsledare som inspirerar andra unga till stordåd? Eller är det just dig vi söker? Nominera dig själv eller någon annan till Ledarcampen.
 
Är du ung och aktiv inom idrotten, kulturen, politiken eller näringslivet i Norrbotten? Vi söker dig som vill ingå i ett ungdomsråd som ska vara med och utveckla ungdomsarrangemanget Barents Games.
 
Med uppdrag att underlätta för nyanlända att inkluderas i idrotten är Per-Håkan Taavo Norrbottens Idrottsförbunds senaste tillskott. Han gläds åt att få jobba med det bästa han vet – idrott och att få hjälpa andra.
 
Vad är egentligen bra barn- och ungdomsidrott? Att frågan engagerar många står helt klart. Vad som är rätt - fel, vem som har rätt - fel och vad vi tycker är något som väcker stort engagemang. Vår barn- och ungdomsansvarige kan ge föreningar stöd...
 

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 Följ oss!!

Facebook Instagram youtube 150

 

TÄVLINGSKALENDER 2016/2017

Tävlingskalender

 

 

Ordförande

Torbjörn Wikström:

This is a mailto link

 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

LL_s_rgb_cb_m

 

Norrbottens Media 4f -08 logo-2-page-001

 

lulea_logotyp_orange_webb

 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

SSAB Logotype RGB

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

nordea_logo_301

 

snowgarden logo

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
Gammelstadsvägen 27
97334 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link