Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Är du ung, ledare och bor i norra Sverige? 15 ungdomar i åldrarna 15 - 25 år ska få chansen att delta i ett ledarutvecklingsprogram i samband med Barents Summer Games i norska Bodö i höst. Ansök nu - det kan bli du som får vara med om en fantastis...
 
Med uppdrag att underlätta för nyanlända att inkluderas i idrotten är Per-Håkan Taavo Norrbottens Idrottsförbunds senaste tillskott. Han gläds åt att få jobba med det bästa han vet – idrott och att få hjälpa andra.
 
Vad är egentligen bra barn- och ungdomsidrott? Att frågan engagerar många står helt klart. Vad som är rätt - fel, vem som har rätt - fel och vad vi tycker är något som väcker stort engagemang. Vår barn- och ungdomsansvarige kan ge föreningar stöd...
 
Hon var bara 13 år när hon gick sin första ledarutbildning. Nu har hon fått drömjobbet – idrottskonsulent på Norrbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna med särskilt fokus på inkludering.
 
Hur kan lagidrotterna samverka så att barn och unga kan hålla på med flera idrotter samtidigt? Samverkansprojektet SAMSYN Norrbotten med SDF-representanter från fotboll, basket, ishockey, innebandy och handboll ska förhoppningsvis ge svar.
 
När idrottsminister Gabriel Wikström och riksdagsledamoten Ida Karkiainen gästade Norrbotten ville de bilda sig en uppfattning om hur idrotten i länet mår.
 
Kommunala tjänsterpersoner samlades i Boden för att prata anläggningar och samhällsplanering ur ett idrottsperspektiv.
 
Norrbottens Idrottsförbund har tillsatt en ny tjänst som ska ha spetskunskap inom barn- och ungdomsidrott. I det förändringsarbete som sker inom idrottsrörelsen finns ett stort behov av information och kunskapshöjning.
 
Det är fler som idrottar, men också fler som ska dela på kakan när LOK-stödsnivåerna för 2017 förändras.
 
Skatteverket kommer med tips som underlättar för idrottsföreningar som ska lämna in kontrolluppgifter.
 
Ett fåtal av Norrbottens kommuner uppger att de har en utvecklingsplan för idrottsanläggningar. Och mindre än hälften har antagit ett idrottspolitiskt program.
 
MAX AB delar ut ett stipendium på 100 000 kronor till en lovande idrottsungdom i Norrbotten. Han/hon ska ha fyllt 14 men inte 18 år.
 
Stipendiet på 25 000 kr delas ut till en aktivitetsledare eller organisationsledare som aktivt arbetar för att öka mångfalden i föreningen och därmed i den norrbottniska idrotten.
 
Brottning har utsetts till Årets Idrott 2016. Juryn består av representanter från NSD-sporten och Norrbottens Idrottsförbund.
 
Fotbollstränaren Andreas Pettersson och Gustav Lundbäck, alpin skidåkare har tilldelats Norrbottens Läns Landstings stipendium på 30 000 respektive 50 000 kr.
 

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 Följ oss!!

Facebook Instagram youtube 150

 

TÄVLINGSKALENDER 2016/2017

Tävlingskalender

 

 

Ordförande

Torbjörn Wikström:

This is a mailto link

 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

LL_s_rgb_cb_m

 

Norrbottens Media 4f -08 logo-2-page-001

 

lulea_logotyp_orange_webb

 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

SSAB Logotype RGB

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

nordea_logo_301

 

snowgarden logo

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
Gammelstadsvägen 27
97334 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link