Hoppa till sidans innehåll

Elitserien i Västerås

13 SEP 2013 08:33
Referat från tävlingarna :)
  • Uppdaterad: 07 SEP 2014 22:28

Elitseriepremiären avklarad i Västerås – en koståkningsfest då hela startfältet, med samtliga tävlingsklasser var representerat. Tävlingarna pågick parallellt i två hallar, i fina Rocklunda. Från Luleå åkte åtta åkare och vår huvudtränare Alexander Majorov,  som hade svettiga dagar då han sprang mellan två hallar -  ibland med sekunders marginal, för att hinna stötta samtliga sina åkare, som tävlade i fyra olika klasser. Ja och så var vi ju ett stort gäng supportrar också och det var fantastiskt roligt att få utlopp för nervositet och energi genom att heja fram våra åkare från läktaren. Det hördes att Luleå KK var väl representerade i startfältet!

 

För majoriteten av åkarna var det debut i Elitserien och naturligtvis en extra anspänning.  Men jag tror alla kan ta med sig positiva och inspirerande bitar från helgen. Det handlar ju om två åk; Nathalie i yngsta klassen för flickor (U13) var riktigt nöjd med det korta programmet och slutade till sist på plats 27 av 29 (låg dock på plats 20 efter korta). I U15 hade vi tre deltagare. Emilia gjorde comeback i Elitserien efter att förra säsongen ha tävlat framgångsrikt i A-serien. Hon slutade på en fin 11:e plats och åkte upp sig i fria programmet då hon landade sin dubbelaxel.  Det var inte Vilmas dag under lördagens korta program, men hon tog revansch på söndag då hon fick till ett fint friprogram och åkte upp sig till plats 21. Nora gjorde motsatt resa – ett kortprogram med stor inlevelse & flyt, medan söndag inte var hennes dag och hon slutade på plats 28.

 

Nikolaj tävlade i klassen U15 pojkar & gjorde det i tuff konkurrens, inte minst med tanke på att han var borta hela förra säsongen på grund av skada. Han slutade 3:a men hade med sin utsökta skridskoåkning, sitt tempo och sin utstrålning bäst programkomponenter, även om hans konkurrenter så här i säsongsstarten var säkrare på trippelhopp.

 

I juniorklassen hade vi representation av Clara, Rebecka & juniordebuterande Betty. 35 startande, samtliga i den nationella eliten närvarande utom de två som brukar toppar listan (Rebecka Emanuelsson & Josefin Taljegård). Efter korta låg de 5:a, 10:a & på plats 14 vilket är ett förnämligt resultat. Efter den utslagsgivande friåkningen slutade Clara 6:a (med i princip bara juniorlandslagsåkare framför sig trots en hel del missar i friåkningen), Betty hamnade på plats 13 (nöjd med sin debut även om det finns mycket att förbättra!) och Rebecka på plats 21 (med landad dubbelaxel & trippel som den storhoppare hon är, men ”slarvfel” på det som borde sitta i ryggmärgenJ). Helgens konståkningsupplevelse – förutom glädjen att se våra åkare från Luleå KK – var dock juniordebuterande Matilda Algotsson från Solna; uppenbarligen har hon haft en träningssommar när det mesta lossnat och visade två fantastiskt starkt, rena program (hon vann såväl korta som fria). Underbart att få bevittna sådan utveckling & sådan vacker konståkning!

 

Summa summarum en givande tävlingshelg som gav mersmak för såväl åkare som hejaklack från Luleå KK.

 

Lena Callne, i LKK:s supporterklubb

 

Resultatlänkar ABB-hallen: http://www.skatesweden.wehost.se/13-14/Elit/Elit1/html/index.htm

Resultatlänkar Mimerhallen: http://www.skatesweden.wehost.se/13-14/Elit/Elit2/html/index.htm

 

Skribent: Britta Lind
E-post: This is a mailto link

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER


Tävlingskalender 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

LL_s_rgb_cb_m

 


lulea_400_symbol_webb.png

 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link