Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nytt från LKK 28 september

29 SEP 2010 19:23
Hade hjärtat fyllt…

  • Skapad: 29 SEP 2010 19:23

av önskan att dela med mig redan i söndagskväll, men huvudet än mer ockuperat av trötthet, så några dagar sent vill jag nu framföra ett stort tack till alla som ställde upp under Elitserien i konståkning – och de flesta av er utan att ens ha en unge med i tävlingen!  Det känns alltid lika stort efter sådana här arrangemang, men det här var ju speciellt med t ex hallbytet som krävde ett stort gäng som gjorde allt från att bära stolar till att sopa ståplatsläktaren som tydligen inte ingick i LHF:s städuppdrag – och så alla bilar som gick skytteltrafik till flyget bara för att nämna några av alla ideella insatser.

Apropå Luleå Hockey så har vi ändock framfört ett tack för att de trots allt tog tag i städningen av B-hallen som tidigare var i ett bedrövligt skick, samt att vi fick låna fiket och att vaktmästarna var samarbetsvilliga och vänliga. Tror de uppskattade LKK:s initiativ till att bjuda på en Nikolaj-uppvisning i pausen mellan första och andra perioden i matchen mellan Luleå och HV71. Nikolaj gjorde som alltid en stark insats inför jublande massor. Även om många köpte hamburgare i pausen var det säkert åtminstone 3000 som såg honom och så blev konståkningen personifierad. Dessvärre lyckades jag inte i mitt uppsåt att genom en speaker-insats under matchen locka publik till konståkningen…

Betyg på vårt arrangemang

Vad som kommer att stå i skiljedomarens rapport till konståkningsförbundet om Elitserien arrangerad av LKK vet jag inte – det jag vet är att alla hängivet gjorde sitt allra bästa för att tävlingen skulle flyta på så smidigt som möjligt och att alla tillresta skulle trivas i Luleå. Gjorde de inte det, ja då var det faktiskt inte LKK:s fel, det kan jag lova. Än en gång – stort tack för ert fantastiska föräldraengagemang i tävlingen. Jag anar att det var många som kände sig rätt matta redan i utgångsläget av en ny arbetsvecka, men jag hoppas att ni på något sätt ändå får bränsle av att veta hur viktiga ni var.

Eftersom två av åkarna från klubben finns i undertecknads hushåll kan jag rapportera att de kände av och njöt av hemmapubliken (trots att jag inte lyckades locka dit hockeypubliken). Det lär inte bli sånt jubel på läktaren då LKK:s åkare glider in i Mölndal om knappt två veckor, så de har lagrat applåderna som framtida inspiration. Å åkarnas vägnar får jag alltså även framföra ett tack för läktarstödet .

Tävlingar på G

På tal om Mölndal så är detta inte den enda tävlingen som är viktig för klubben om knappt två veckor.  Då det handlar om antalet deltagare från LKK så är Björkcupen betydligt större! Jag vet att det är många nya program, svårigheter och dräkter som ska testas dessa två dagar. Jag framför härmed ett stort och varmt Lycka till!! Och hoppas framför allt att alla åkare och föräldrar får en trevlig weekend i Umeå på alla sätt och vis.

Alla kan säkert räkna ut att det är en hektisk säsong för våra huvudtränare, med åkare på såväl internationell toppnivå; elitserieåkare; A-åkare; samt den härliga, breda basen av yngre åkare. Förutom alla träningstimmar så handlar det om att tränarna ibland borde vara på fyra platser samtidigt; internationell Grand Prix, Elitserieomgång, A-tävling samt klubb- eller stjärntävling.  Ekvationen går inte ihop. Vi måste inte minst under tävlingar hitta andra tränarlösningar. I Mölndal är det till exempel Vallentunas tränare Tanja som hjälper tjejerna. Och i Umeå är det vår egen Sara som kliver in i tränarrollen i båset.

Styrelsen har som plan att sätta sig ner och göra en planering för hela den kommande säsongen, för att alla ska kunna känna sig så trygga som möjligt inför kommande tävlingar. Men det blir ett pusslande, bara så att alla är medvetna om detta. Men basen – den lägger man ju hemma i träningshallen och där finns oftast antingen Alexander eller Irina.

Försäljning & hemsida

Det är inte bara tävlingssäsongen som dragit igång, utan även föräldrarnas säsongspremiär som säljare av allt från underkläder till plastpåsar. Newbody cirkulerar redan och plastpåsarna finns i lager hos familjen Apelqvist. Den goda aspekten av dessa två företeelser, är att man som egen familj har en viss realistisk förbrukningsgrad av så väl påsar som strumpor. Det föreningen säljer håller dessutom  god kvalitet. Mer detaljerad info följer längre fram.

På tal om info – alla har väl noterat att vi har en ny hemsida! Max mamma Britta Lind samt Lovisas pappa Patrik Hägglund har lagt ner ett stort arbete. Varmt tack. Sidan är lättorienterad och den stora fördelen är att vi själva lätt kan uppdatera.

Så länge – än en gång, tack för elitserie-engagemanget och lycka till med den fortsatta säsongen. Vi syns och hörs.

Lena Callne, infoansvarig

Skribent: Hans Callne

Foto Header: Pär Bäckström, pbfoto.se

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link