Hoppa till sidans innehåll

Nytt från LKK den 16 januari 2011

17 JAN 2011 17:14
Hej alla!
  • Skapad: 17 JAN 2011 17:14

Så har den årliga stunden kommit. Den när jag ganska rejält trött ändå känner ett pockande behov av att skriva några rader och uttrycka mitt varmaste tack. Jag har aldrig själv sysslat med lagidrott. Men efter Delfin Cup är jag alltid totalt uppfylld av det lagarbete som genomförandet av en konståkningstävling innebär. Vi har gjort det igen.

 

Rekordstort antal deltagare. Och de åkare och föräldrar jag kom i kontakt med var alla nöjda. Sen hoppas jag och tror jag att det fanns de av er som hade mer sociala positioner än speakerbåset och kunde fånga upp vibbar . Positiva sådana hoppas jag.

 

För att kort summera mina iakttagelser:

 

Fiket fungerade som ett väloljat maskineri. Jag var på plats före åtta på lördag och då var ni redan där, ni som jobbade där. Och ni var fortfarande kvar när jag åkte hem efter 12 timmar. Jag vet att lördagen var en försäljningssuccé och söndagen också god. Ni servade domare och funktionärer och man kände sig totalt ompysslad när man till exempel satt i speakerbåset. Jag undrar bara vem som pysslade om er....

 

Maten...tja jag hann tyvärr inte besöka er under lördagen men det gjorde 120 andra tillfredsställda “kunder”. På söndag hade jag nöjet att äta köttbullar med hemlagad mos tillsammans med döttrarna som var supernöjda och såg det som perfekt tävlingsmat. Vi har rest runt mycket på tävlingar under hösten och jag bara säga att LKKs bespisning håller toppklass till rimligt pris. Ni är fantastiska Håkan och Maria! Och Patrik som fixat perfekt lunchrum mot att Samhall får en brandövning – vilken kreativitet och vilken lokal! Gedigen och personlig prisutdelare blev han dessutom, styrelseledamot Juhlin!

 

Sekretariatet jobbade på kompetent som alltid – och  filmare, tidtagare – allt fungerade som en klocka! Och på tal om det hörde jag själv skiljedomaren berömma Margits tidsberäkning när hon lade schemat för tävlingen – vi höll tiderna på pricken. Vilket i sin tur beror på att domarpanelen fungerade bra, men med dagens bedömningssystem och krav är det helt avhängigt av att tekniken fungerar. Och det gjorde den tack vare Patrik Hägglund med assistens. Det dök upp små problem längs vägen, men som Ulrika skiljedomaren uttryckte det: “ allting löstes alltid snabbt”. Har en nöjd men trött tävlingsledare i hushållet, som dessutom avancerade till DO (dataoperatör) under helgen och det fungerade utmärkt.

 

Även för testerna fick vi beröm av Ulrika Källberg – Lena Berglund, testansvarig hade gjort ett perfekt schema och allt flöt på. Tillsammans med maken Ingemar var Lena dessutom ansvarig för lotteriet med alla priser; som alltid en succé inte minst bland alla unga på läktaren.

 

Det finns många fler kuggar i det hjul som är ett tävlingsarrangemang men jag väljer att inte nämna fler och hoppas att ingen känner sig bortglömd. Alla insatser, stora som små är värdefulla. Inte bara för att klubben ska dra in pengar, men framför allt för att vi ska kunna skapa något stort och viktigt för barn och ungdomar som brinner för konståkning. Och på tal om det hade jag ju privilegiet att se de flesta av våra åkare från speakerbåset och jag kan bara säga att jag är djupt imponerad.

 

Nu för tiden är jag inte så ofta i hallen och framför allt inte på de träningar där inte mina ungar finns – det är fantastiskt att se utvecklingen hos åkarna! Och om jag kunde tolka våra åkare och tränare rätt så var alla mycket nöjda. Klubben hade pallplatser i samtliga klasser vi hade deltagare och i de flesta var det den översta platsen som gällde. I klubbtävlingen där det är poängbedömning var det många som slog personligt rekord och/eller säsongsbästa. Och som vanligt har naturligtvis våra tränare mer än ett finger med i det spelet...Tack Alexander & Irina...

 

Rebecka som segrade i Ungdom A stod en fantastisk trippel-dubbel-kombination och vi håller alla tummar att hon tar med sig den till Malmö och elitserieomgången som avgörs kommande helg. Emilia kunde tyvärr inte genomföra friåkningen eftersom näsblodet flödade, men kortprogrammet var fint OCH framför allt vill jag framföra ett stort grattis till Emilia som tillsammans med Nikolaj klarade det svåra fri-4-testet och dessutom: förra helgen åkte Emilia till Kalmar tillsammans med Moa. Det handlade om en A-tävling och Emilia vann den yngsta ungdomsklassen. Moa kom 4:a i juniorklassen. Tillsammans med Sascha, Bertil, Clara, Rebecka, Betty och Nikolaj är de uttagna att representera Norrbotten i SKF-trofén i Göteborg i mars månad.

 

Tack & god natt alla storartade LKK-föräldrar och åkare!

 

Lena Callne, infoansvarig även denna söndagskväll efter Delfin Cup

 

PS På hemväg i snöstormen tidigare ikväll kom jag på att jag måste avrunda helgen med att skriva en krönika (deadline för den krönika som publiceras varje vecka i NSDs lördagsbilaga). Hade ingen aning om vad jag skulle skriva – men när jag satt där med den tomma skärmen framför mig var ämnet givet. Det blir en hyllning till er och alla andra föräldrar runt om i länet som ägnar sig åt ideellt föreningsarbete. Det är vi värda.

Skribent: Britta Lind

Foto Header: Pär Bäckström, pbfoto.se

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link