Hoppa till sidans innehåll

Nytt från LKK den 7 mars 2011

08 MAR 2011 12:31
Snart krävs det en heltidsanställd informatör för att hålla den här klubben uppdaterad på nyheter - så mycket händer det i klubben!
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:33

Som infoansvarig måste jag än en gång rikta ett stort tack till Britta Lind som håller hemsidan fantastiskt fräsch och uppdaterad när det handlar om till exempel tävlingsresultat och andra nyheter.

I skrivande stund är jag just hemkommen från Alexanders välkomstkommitté på Luleå Airport. Tack alla som kom på så kort varsel! Men jag tror alla som var där fann det värt besväret. Det var fantastiskt att känna förväntan hos barnen, ungdomarna - och inte minst oss vuxna - när vi väntade på att Alexander och Alexander skulle komma ner för rulltrappan. Och än större var det att se den genuina glädjen och förvåningen i Saschas ögon när han upptäckte alla som var där för att välkomna (det var ett gäng som var lätt att se och höra, jag lovar!) och inte minst mediauppbådet! LKK uppvaktade med blommor, precis som Norrbottens Konståkningsförbund och Piteå Konståkningsklubb. LAKF hade redan varit snabba och skickat blommor efter kortprogrammet! Ballongerna smällde och hurraropen skallade. Det var en härlig stund för klubben - hårt och träget arbete under många år har gett resultat. Och då tänker jag inte bara på den historiska JVM-medaljen utan lika mycket på alla andra åkare i vår välmående klubb. Vi har basen och vi har även en topp som är alla bredare. Jag är kaxig och påstår att vi är en av Sveriges starkaste och mest framgångsrika klubbar just nu!

Bara ett axplock:
- Under Piteå-Cupen blev det i vanlig ordning ett pärlband av pallplatser och det fanns de som gjorde debut i B-klasser och därmed fick poäng, och gjorde det med den äran! Jag säger "ingen nämnd, ingen glömd" och hänvisar till studier av resultatlistan - men jag kan inte låta bli att ändå gratulera Elin Nord, 8 år till en perfekt axel genomförd på tävling (enligt henne själv var hon inte ens i närheten under uppvärmningen:). En liten fågel har dessutom viskat i mitt öra att ifall mini-C haft poäng skulle hennes axel inte bara varit godkänd utan dessutom fått plus! Vilken grej - vilken liten tjej! Moa slog personligt rekord den här säsongen i juniorer A, vann klassen, charmerade domarna och bevisade att hon verkligen hör hemma i Elitserien egentligen.

- Strax före Piteå var en härlig kvartett ner till den prestigefyllda internationella tävlingen Stockholm Trophy. Våra duktiga mini-A -tjejer hängde i vanlig ordning tätt samman i resultatlistan. I Stockholm var det Emelie som lyckades bäst med en åttonde plats, tätt följd av Vilma och så Natalie på en elfte plats. I juniorer B tävlade Carina och fick en fin-fin sjätteplats, bara en svensk tjej som var före, annars idel internationella deltagare - och det var över 20 åkare med i hennes klass. Bra jobbat!

- En A-tävling i Örnsköldsvik har vi också hunnit med sen jag skrev sist och där är det framför allt Nathalie Åkerström jag vill gratulera. Hon kom sexa i klassen, men var bästa mini-A-flicka i Norrland och vann därmed den prestigefyllda vandringsbucklan Magda Juhlins pokal! (betydligt mer imponerande i storlek än den lilla JVM-medaljen som Sascha kunde visa upp på Kallax:)

- På fredag åker Clara, Betty och Bertil till Hallsberg för den sista elitserietävlingen före finalen i Halmstad, där vi förhoppningsvis har god representation från klubben - och de hinner knappt komma hem förrän de åker igen men då som Team Norrbotten Konståkning. Dessutom är Moa, Emilia, Rebecka och Nikolaj uttagna att representera länet. Det är bara seniordamen som kommer från en annan klubb, nämligen Sanna Mikko från Kiruna. Irina hänger med som tränare till Göteborg medan Alexander och Alexander drar till Asien igen - den här gången VM i Tokyo.

Vi är för övrigt några i klubben som löst pratat om att vi borde bita naglar tillsammans under VM. Tävlingstiden är ju lite märklig men ev att SVT har sammandrag på någon lämplig tid för att samlas och kanske äta något tillsammans. Återkommer om detta ifall vi får ihop det rent praktiskt.

Hoppas ni har om överseende med att inte alla fina resultat och prestationer kommer med i detta brev - som sagt var, det händer mycket men jag hoppas alla våra unga åkare vet i hjärtat att de alla är stjärnor i vår klubb!

Lena C

PS Se info på hemsidan om Vårruset! Vi var ett litet tappert gäng av åkare och mammor ifjol. Men vi hade kul, jag lovar. Vore kul om fler ville äta Vårrus-picknick efter lopp genomfört i helt valfritt tempo! Promenad är också ok!
Skribent: Britta Lind

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link