Hoppa till sidans innehåll

Nytt från LKK mitt i högsommaren

30 JUL 2010 03:05
Unbyn den 22 juli, 2010
  • Uppdaterad: 20 AUG 2010 21:54

Sommarlägret 2010

Vill bara skicka några rader, framför allt som en snabbsummering av sommarlägret – även om vi lär återkomma till detta, efter lägerdeltagarnas utvärderingar sammanställts. Alla som varit på lägret – och det är många – vet att det varit många glada miner både hos deltagande barn och medföljande föräldrar. Undertecknad kan i alla fall konstatera att det alltid var entusiasm som mötte mig - hos LKK-föräldrar som frös i ishallen, eller svettades i köket, men gjorde allt med gott humör och sann serviceanda.

Vi var ju alla lite nervösa över hur folk skulle uppleva detta med den kalla C-hallen, promenaden till Munkebergsskolan och den i storlek pluttiga gymnastiksalen där markträningen hölls. Ska bli mycket intressant att ta del av utvärderingarna men jag hörde faktiskt inte något knot från deltagare. Däremot pratade jag med tillresta föräldrar, som till exempel var helt fascinerade över hur entusiastiska och glada deras ungar var, då de kom ut från gympasalen efter markpass. ”Er Irina måste vara fantastisk” var ett citat och överlag gjorde förstås alla tränare som vanligt ett hängivet och gott arbete.

Mycket beröm för maten detta år, från såväl tränare som åkare! Grattis och tack till alla kockar – alla som satsar tid och engagemang gör ett storartat jobb, men kanske är det för att jag själv totalt saknar talang för arbete i köksregionen då det handlar om matlagning i de kvantiteter vi talar om, som jag är extra fylld av beundran av alla som fått arbetet att flyta - och framför allt maten att smaka - i vår läger-restaurant. Och det var ju bokstavligen ett restaurant-kök som vi fick använda, vilket underlättade arbetet. Stort tack till Luleå Hockeys resaturant-chef som gav oss förtroendet att nyttja lokalerna.

Faktum är att just köket och matsalen med utsikt över A-hallens is (då den finns där) är ett tungt argument då vi visionerar inför nästa års läger. Vi vet att Sunderbyn är ett toppen-koncept, men A-hallen med restauranten och fina Munkebergsskolan vore också ett riktigt bra alternativ. Det kommer att bli prislappen som avgör. Styrelsen ska begära offert från såväl kommunen som ansvarar för Sunderbyn, samt Luleå Hockey som numer har ansvaret för Coop Arenas budget.

Lägerdeltagarna har som sagt fyllt i utvärderingar som ska summeras, men det vore även värdefullt med en utvärdering från dig som jobbat på ”golvet” (i fiket, på förläggningen, i köket etc). Alla synpunkter är värdefulla då styrelsen med flera börjar fundera på nästa års läger – hur kan vi ytterligare vässa organisationen på olika plan sommaren 2011? Hör av dig till This is a mailto link så tar han med sig detta till nästa styrelsemöte.

Då det handlar om media-bevakning tycker jag vi ska känna oss nöjda, med inslag i TV24 Norrbotten, Nordnytt i SVT, Sveriges Radio Norrbotten P4 samt reportage i Norrbottens Kuriren.


Försäsong & säsongsstart

Vecka 36 drar vår ordinarie säsong igång, men för alla LKK-medlemmar i grupp 1-4 inkl toppgruppen finns möjlighet att ”försäsongs-träna” på is, v 32 – 35. Försäsong innebär en separat, något förhöjd avgift (om man slår ut det på varje träningstillfälle) eftersom LKK köper dyrare ”sommar-is” av kommunen, för att kunna genomföra detta.

LKK:s försäsong är v32 – 35. Inbjudan och definitiva besked är utskickade per mail samt finns även på hemsidan.


Elitserien i Luleå

Ja och så innan vi vet ordet av så är ordinarie säsong igång och även tävlingskalendariet rullar igång. Som alla säkert vet så har vi ett stort tävlingsarrangemang i klubben redan den 25-26 september – elitserien i konståkning. Vi bokade A-hallen tidigt i våras och fick positivt besked, ändå har det krockat med en elitseriematch i hockey. Nu har konståkningsförbundet i samråd med vår klubb försökt lösa det på bästa sätt. Det blir träning för tävlande i B-hallen fredag den 24 september, första tävlingsdagen genomförs i B-hallen, men under söndagen sker tävlingen i A-hallen vilket känns bra. Då har vi en chans att visa vad Luleå egentligen kan erbjuda. Det finns förstås massa praktiskt jobb att delegera (allt från någon som tar emot tävlingsmusik till den vanliga bakningen) och under träningstider på hemsidan finns kallelse till ett tävlingsmöte 9 augusti i Räddningstjänstens lokaler.


Tävlingar, nytt styrelsebeslut

Då det handlar om den fortsatta tävlingssäsongen har styrelsen fattat ett nytt beslut som gäller alla. Tidigare har LKK stöttat elitsatsningen genom att bjuda på kostnaden för halva resan och halva boendet för A- tävlingar, elitserie- samt SM-tävlingar. Ett visst antal anmälningsavgifter har LKK sponsrat för tävlingar på samtliga nivåer och sedan har man fått betala själv. Det var mycket administration, inte minst för klubbens kassör.

Styrelsen har nu fattat beslutet att klubben säsongen 2010-2011 bjuder på samtliga anmälningsavgifter – på alla nivåer. Däremot så betalar åkaren själv (läs åkarens föräldrar) såväl resa som boende under tävling, vare sig det handlar om en SM-vecka i Malmö eller stjärntävling i Kiruna.

Det vi kan konstatera är att deltagande i elitserien, som är kval till SM, är en dyr historia – vilket man kunde höra på tävlande som är inbjudna till Luleå i september; de beklagade sig över kostnaden utan att reflektera över att våra åkare och tränare får flänga ut i södra Sverige fyra gånger bara under en höst…


Ryssarna i Sunderbyn

Nu är St. Petersburg School of Olympic Reserve på plats i Sunderbyn sedan i tisdags, delvis har de kommit till ett provisorium, även om huvudsaken – isen – är på plats. Ombyte i sporthallen och ingen läktare, vilket är trist, för det handlar om konståkning på hög nivå och det skulle vara roligt och inspirerande att titta på för oss i LKK . Clara & Betty & Rebecka (som tillsammans med Sascha är med och tränar där delar av dagen) berättade med beundran om duktiga åkare: ”En tjej som var pytteliten men gjorde trippel-trippel-kombination lätt som en plätt”…

Som många kanske hört blir det tyvärr ingen ”ryss-show”, eftersom Coop Arenas A-hall fortfarande saknar is första veckan i augusti då det skulle vara aktuellt. Trist men inget att göra åt.


Med dessa ord önskar jag er en fortsatt skön sommar och än en gång – känn er stolta över lägret som LKK genomförde med bravur tack vare era arbetsinsatser!

 

Lena Callne, infoansvarig
 

Skribent: Lena Callne

Foto Header: Pär Bäckström, pbfoto.se

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link