Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Stipendium

13 JAN 2014 22:19
Grattis Alexander!
  • Skapad: 13 JAN 2014 22:19

Luleå Konståkningsklubb premierar sin stjärna

 

Styrelsen i Luleå Konståkningsklubb har beslutat att OS-året 2014 ge Alexander Majorov med ett utbildningsstipendium på 20.000 kronor. 

 

Trots att världen numer är hans ”arbetsfält” väljer Alexander att bo, träna och studera i Luleå och kan därmed fortsätta att vara den viktiga förebild han är för alla barn och ungdomar inom Luleå Konståkningsklubb - men även för norrbottniska elitidrottare generellt, genom att visa att det går att bo kvar i Norrbotten och satsa mot toppen.

 

Detta vill Luleå Konståkningsklubb premiera och delar  för första gången i klubbens historia ut ett utbildningsstipendium, som går till 22-årige Alexander Majorov.

 

-       Vi i klubben ser från insidan vilket oerhört hårt arbete Alexander har lagt ner för att nå så långt som han har gjort. Genom vår isshow ”Christmas on Ice” i december - som inte minst genom Alexanders medverkan blev en publiksuccé - har vi för första gången ekonomisk möjlighet att ge en välförtjänt uppmuntran och stöttning till vår stjärna, säger Göran Hedmark, ordförande i Luleå Konståkningsklubb.

 

Närmast är det EM i Budapest som gäller för Alexander Majorov, sedan väntar OS och VM.

 

-       Det här är Alexanders viktigaste säsong hittills, men oavsett resultat så har han redan nu skrivit konståkningshistoria i Sverige och Norrbotten och det känns bra att kunna visa uppskattning för det från klubbens sida, konstaterar Göran Hedmark.

Skribent: Britta Lind
E-post: This is a mailto link

Foto Header: Pär Bäckström, pbfoto.se

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link