Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i Sofia, Bulgarien & Elitserien Strömstad samt Stockholm

15 FEB 2016 21:15
Under veckan har två av elitåkarna i Luleå Konståkningsklubb visat framfötterna. På Sofia Trophy i Bulgarien kom 15 åriga Nikolaj Majorov, nyligen uttagen som första reserv till junior-VM, på andra plats med 141.64 poäng, och detta trots grova missar i piruetterna. Den närmaste utmaningen för Nikolaj är nu Nordiska mästerskapen i Danmark den 24-28 februari.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2016 21:17

 

Under helgen avgjordes seniordamernas sista elitserieomgång i Strömstad och där slutade Clara Callne 5:a med 106, 09  efter att ha slagit ett efterlängtat säsongsbästa i såväl korta som fria programmet. 
 
- Det kändes riktigt skönt att få visa att jag faktiskt kan hoppa både dubbelaxel och trippelsalkov på tävling, säger en nöjd Callne som hittills haft en motig första säsong som senior och därmed hamnar på en reservplats till Elitseriefinalen dit de åtta bästa damerna i Sverige kvalificerar.

 

Samtidigt avgjordes även en elitserieomgång i Stockholm där vi hade representation från klubben i ungdomsklassen, pojkar,  av Tore Vallgårda. Tore som kämpade tappert trots att han inte kunnat träna ordentligt på grund av ont i ett knä och kunde åka hem en erfarehet rikare, av den tuffaste tävlingsnivån i Sverige.

Skribent: Sandra Kohkoinen

Foto Header: Pär Bäckström, pbfoto.se

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link