Hoppa till sidans innehåll

Lag-SM och vår Sandra

23 MAR 2015 21:40
Under den 20-22 mars avgjordes anrika SKF-trofén i Tibro, vilket är konståknings-Sveriges motsvarighet till lag-SM. Det är distrikten i Sverige som tävlar mot varandra men hela laget – med Norrbottens bästa åkare – kom från Luleå Konståkningsklubb, vilket vi naturligtvis ska känna oss stolta över! Elin N tävlade i ungdom 13, Vilma i ungdom 15, Clara, Betty och Emilia i juniorklassen och Moa i seniorklassen. De åkte till Tibro med Sandra som tränare.
  • Skapad: 23 MAR 2015 21:40

Det var Göteborg som vann lag-tävlingen, men om det hade funnits ett pris för sann laganda och omtanke hade team Norrbotten från Luleå KK solklart segrat. Det blev en tävling som ingen som var där kommer att glömma. Den blev inte alls som planerat, allra minst för stackars Sandra som drabbades av akuta magsmärtor. Hon tillbringade betydligt mer tid på sjukhusets akutavdelning än i ishallen och på något sätt blev tävlingsprestationerna underordnade. Alla åkare från klubben månade om Sandra – det var hennes hälsa som hade prioritet. Men förutom att vårt lag tänkte på att skjutsa och stötta Sandra, handla och laga mat på vandrarhemmet,  så fanns de också till för varandra, både som tränare och supporters och många lyckades mitt i allt göra lysande prestationer. Moa som varit skadad under säsongen lyckades t ex fint i seniorklassen och slutade 4:a.
 
Sandra fick ingen diagnos på sjukhuset i Skövde, men en teori är  njursten. Med starkt smärtstillande lyckades hon i alla fall resa hem med sitt lag på söndagskvällen och har remiss till röntgen på Sunderbyns sjukhus, men kan självklart inte jobba den närmaste tiden. Vi vet inte hur länge det blir, men i möjligaste mån kommer vi att hitta vikarier till Sandras grupper. I sin halvtidstjänst gör Sandra också en hel del administrativt arbete, servar bland annat hemsidan förnämligt. Vi hoppas alla har överseende med att allt kanske inte blir lika tipp-topp-uppdaterat under hennes sjukskrivningsperiod. Det viktiga är att Sandra snabbt blir frisk och får må bra igen.
 
Till sist kan vi rapportera att Alexander, vår klubbrepresentant på VM i Shanghai, hade extrem otur med sitt bagage som försvann under flygningen till Asien. Bland annat med hans skridskor... Efter två dygn kom de dock till rätta idag och Alexander kunde genast bege sig iväg till VM-veckans första träning. Han tävlar på fredag 27 mars. Håll tummarna!
 
Lena Callne, styrelsen
Skribent: Sandra Kohkoinen

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER


Tävlingskalender 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

LL_s_rgb_cb_m

 


lulea_400_symbol_webb.png

 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link