Hoppa till sidans innehåll

Ny huvudtränare till Luleå Konståkningsklubb

28 JUN 2021 22:03
Luleå Konståkningsklubb har anställt en ny huvudtränare, Aleksandr Smokvin, 41 år.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2021 22:03

Luleå Konståkningsklubb har anställt en ny huvudtränare, Aleksandr Smokvin, 41 år.

Aleksandr har grad «Master of Sport» och ingick i det Ukrainska  konståkningslandslaget 1995-2001 och efter avslutad tävlingskarriär arbetade  han i isshowen Disney on Ice i 2 år.
Aleksandr har en gedigen tränarutbildning. Han har en Specialistexamen i Olympic and Professional sports från National University of Physical Training and Sports in Kiev, Ukraina. Utöver det har han vidareutbildat sig genom ISU World Development seminars and projects i Polen och Finland.
Aleksandr har arbetat som professionell konståkningstränare i 17 år, nu senast i Tammerfors i Finland och före det i 12 år som huvudtränare i Oslo. Han har tränat åkare på högsta internationella nivå.
Hans åkare har representerat Norge i Youth Olympic Games, European Youth Olympic Festival, Junior World Championship, ISU Challenger Series och ISU Junior Grand Prix, och Finland på Nordiska mästerskapen. Han har arbetat som tränare på många internationella läger, bland annat i Tyskland och USA. 


Vi i Luleå Konståkningsklubb är stolta och glada att få välkomna Aleksandr till oss och vi ser fram emot ett mångårigt och givande samarbete för att fortsätta utveckla konståkningen i Luleå och i Sverige. Förutom klubbens åkare kommer Aleksandr att undervisa NIU-elever med inriktning konståkning vid Luleå gymnasieskolas Idrottsgymnasium.

Skribent: Johan Rönnberg
E-post: Adressen Gömd

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link