Hoppa till sidans innehåll

Tränare


Aleksandr Smokvin - Huvudtränare

Aleksandr

 

Aleksandr Smokvin - Huvudtränare

Aleksandr har grad «Master of Sport» och ingick i det Ukrainska konståkningslandslaget 1995-2001 och efter avslutad tävlingskarriär arbetade han i isshowen Disney on Ice i 2 år.
Aleksandr har en gedigen tränarutbildning. Han har en specialistexamen i Olympic and Professional sports från National University of Physical Training and Sports in Kiev, Ukraina. Utöver det har han vidareutbildat sig genom ISU World Development seminars and projects i Polen och Finland.
Aleksandr har arbetat som professionell konståkningstränare i 17 år, nu senast i Tammerfors i Finland och före det i 12 år som huvudtränare i Oslo. Han har tränat åkare på högsta internationella nivå.
Hans åkare har representerat Norge i Youth Olympic Games, European Youth Olympic Festival, Junior World Championship, ISU Challenger Series och ISU Junior Grand Prix, och Finland på Nordiska mästerskapen.  Han har arbetat som tränare på många internationella läger, bland annat i Tyskland och USA. 

Katarina Wennberg - Danstränare

Katarina är utbildad i balett, modernt, jazz, kompletterande träning och akrobatik. Hon har undervisat i balett i mer än 25 år, de senaste 18 åren på Svenska Balettskolan i Piteå. Hon har undervisat i modernt, jazz, kompletterande träning och akrobatik i nästan lika många år. Katarina är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning i fysiologi. Hon har tränat och koreograferat till svenska cheerleadinglag i cheerdance.

 

Sandra Kohkoinen - Tränare SKF:s utbildning: Steg 3B 

 

Vilma Nordh - Tränare 

 

Erika Blom - Tränare SKF:s utbildning: Steg 2B

 

Alexander Majorov Jr - Tränare

Alexander har varit svensk och nordisk mästare flera år i rad. På meritlistan finns också ett JVM-brons från 2011, deltagande i 9 EM, 8 VM och 1 OS, och han har även många medaljer från internationella ISU tävlingar. Efter att han avslutade sin tävlingskarriär år 2019 började Alexander driva egna projekt inom konståkning med träningar samt utbildningar för föräldrar, tränare och åkare, samt arbetar som tränare hos Luleå Konståkningsklubb. Parallellt med detta arbetar Alexander som fysioterapeut åt Svenska Konståkningsförbundet, men även som massör och personlig tränare i Luleå.

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 10 MAR 2018 15:28

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER


Tävlingskalender 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

LL_s_rgb_cb_m

 


lulea_400_symbol_webb.png

 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Tommy Viklund, Nilsandersvägen 17
97596 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link