Hoppa till sidans innehåll

Höstlovsläger LKK 2022


Luleå Konståkningsklubb önskar er 

Välkomna på höstlovsläger!

Måndag – Torsdag v. 44; 31/10 – 3/11 2022

Träningen under höstlovslägret kommer att ledas av våra tränare:

Aleksandr Smokvin – tränare huvudsakligen för alt 1

Aleksandr kommer ursprungligen från Ukraina och ingick i Ukrainska konståkningslandslaget 1995-2001. Aleksandr har en gedigen tränarutbildning och är angelägen om att hålla sig uppdaterad med aktuell utveckling inom konståkning. Han har en specialistexamen i Olympic and Professional sports från National University of Physical Training and Sports in Kiev, Ukraina samt vidareutbildningar genom ISU World Development seminars and projects i Polen och Finland. Aleksandr har jobbat som professionell konståkningstränare i närmare 20 år och är sedan augusti 2021 huvudtränare i Luleå konståkningsklubb. Dessförinnan var han tränare i Tammerfors, Finland och före det arbetade han som huvudtränare i Oslo, Norge under tolv år. Aleksandr har tränat åkare på högsta internationella nivå. Hans åkare har representerat Norge i Youth Olympic Games, European Youth Olympic Festival, Junior World Championship, ISU Challenger Series och ISU Junior Grand Prix, och Finland på Nordiska mästerskapen. Nu är han tränare för Luleås åkare i Sveriges konståkningslandslag. Vidare har Aleksandr arbetat som tränare på många internationella läger, bland annat i Tyskland och USA. Som tränare är han uppskattad för att vara engagerad och aktiv. Aleksandr är mycket duktig på att lära ut tekniska element på isen, både för att den individuella åkaren ska utvecklas på bästa sätt och för att i förlängningen undvika skador.

Joline Forsberg - tränare huvudsakligen för alt 2

Joline började tidigt åka konståkning och har tillbringat en stor del av sitt liv i ishallen. Efter en karriär som tävlingsåkare under drygt tio år jobbar hon nu som tränare i Luleå konståkningsklubb parallellt med gymnasiestudierna. Hon har tränarutbildning grund och siktar på mer framöver. En drivkraft för Joline har alltid varit att träna för att nå sina mål och klara nya saker man kämpat för. Som tränare motiveras hon av att få vara delaktig i åkarnas utveckling liksom att få dela glädjen när de lyckas med något de jobbat för. Joline har förmåga att få alla åkare att känna sig sedda och tro på sig själva, liksom sprider glädje både på och utanför isen. 

Sara Nordh – tränare huvudsakligen för alt 3

Sara började åka konståkning redan när hon var tre år och fortsatte med det under många år. Sedan tolv års ålder har hon hjälpt till som tränare på skridskoskolan men även på nivå över detta för yngre åkare. Sara tycker mycket om barn liksom att här få arbeta pedagogiskt på ett positivt och lekfullt sätt. Hon är en glad och trevlig person som får barnen att känna sig trygga och tycka det är kul på isen.

Katarina Wennberg – danstränare

Katarina är danslärare i Luleå konståkningsklubb, detta vid sidan av sitt arbete som bitr. rektor på en skola i kommunen. Hon är utbildad i balett, modernt, jazz, kompletterande träning samt akrobatik. Hon har lång erfarenhet av att lära ut dans och har bla undervisat i balett under mer än 25 års tid men har även tränat och koreograferat till svenska cheerleadinglag. Katarina är också leg sjuksköterska med vidareutbildning i fysiologi. Som danslärare är Katarina väldigt omtyckt. På sitt vänliga sätt lyckas hon med ett leende på läpparna få alla att känna sig duktiga och att tycka dansträningen är rolig.

Träningsupplägg:

Åkarna delas in i grupper efter kompetensnivå. Gruppindelningen kan komma att justeras av tränarna inför eller under lägret med hänsyn till åkarens nivå och/eller antalet åkare i resp grupp. Tränarna kan också göra viss justering avseende schema samt tränarbesättning om de finner det nödvändigt efter anmälningarna inkommit. 

Träningen kommer att anpassa både på gruppnivå och individuellt, så alla åkare får så bra träning som möjligt efter sina förutsättningar. På ispassen tränas allt från mer grundläggande skridskofärdigheter för att kunna ha kul på isen till tekniska element på avancerad nivå (stegkombinationer, piruetter, hopp med olika ingång, uttryck på is etc). Fyspassen på mark avser att innehålla komponenter med kondition, styrka, koordination, smidighet, grenspecifik träning samt träning via motorspinner. Danspassen läggs upp av vår danslärare för ett varierat, lärorikt och roligt innehåll.

Ispassen hålls i Coop Arena, C-hallen (fm) och D-hallen (kvällstid). Fyspass/danspass kommer att ske i närliggande lokal. Träningstiderna på is är förlagda på förmiddagen mellan kl. 08:00 - 13:00, samt kvällstid kl. 16:00 – 22:00. Fyspass/danspass kommer att ligga på eftermiddagen och/eller på kvällstid.

Vår förhoppning är också att kunna erbjuda möjlighet att boka ytterligare istider till privatträning, exv för program, specifik testträning eller annat ni önskar träna extra på. Denna träning betalas av åkaren själv och ligger således utöver nedan angiven avgift. Kostnaden beror på val av tränare, vilken ishall som bokas liksom ifall man är själv eller delar tiden flera sinsemellan. Anges i anmälan som 'Önskar hjälp med program/koreografi'.

Mat:

Lunch erbjuds via Luleå Hockeyrestaurangen till ett självkostnadspris på 85 SEK per lunch. Det är en lunchbuffé där olika maträtter, inkl vegetariskt alternativ, serveras varje dag. Ange i anmälan om lunch önskas som tillägg. Vidare kommer det att finns tillgång till mikrovågsugn och vattenkokare i omklädningsrummen. 

Träningsalternativ:

 1. Åkare med tester från fri 1 + basic 1 och uppåt, dvs stjärnåkare till elitåkare. Här erbjuds tre ispass á 50 minuter per dag (två på förmiddagen och ett på kvällen) dvs totalt 12 ispass, samt fyspass/danspass varje eftermiddag alt kväll.

  Lägerkostnad för externa åkare: 2800 SEK + en anmälningsavgift på 500 SEK (totalt 3300 SEK)

 2. Åkare som klarat tävlingstest och åkare som strävar mot att klara tävlingstest (i LKK motsvarande gr 3, gr 4 och GU). Här erbjuds två ispass á 50 minuter per dag (ett pass på förmiddagen och ytterligare ett pass på kvällen alt även det andra på förmiddagen) dvs totalt 8 ispass, samt fyspass/danspass varje eftermiddag alt kväll.

  Lägerkostnad för externa åkare: 1500 SEK + en anmälningsavgift på 500 SEK (totalt 2000 SEK)

 3. Skridskoskola för åkare som vill lära sig grundläggande skridskoteknik för konståkning och ha kul på isen. Här erbjuds ett ispass á 50 minuter per dag på förmiddagen samt ett fyspass varje eftermiddag.

  Ingen avgift för Alt 3! Sponsorer och bidrag täcker kostnaden.

Boende:

Scandic erbjuder bra priser på rum för lägerdeltagare

Bokningskod: LKK Höstlovsläger
Boka via mail på This is a mailto link uppge bokningskoden

Priser enligt nedan:
Enkelrum: 750
Dubbelrum: 850
3-bäddsrum: 1050
4-bäddsrum: 1250


Anmälan:

Anmälan är bindande och ska vara oss tillhanda senast måndag 24 oktober 2022 kl. 13:00. 

I slutet på v. 43 kommer sedan lägerschemat ut.

Länk till anmälan

Avgifter och Betalning:

Anmälningsavgiften betalas i samband med anmälan. 

Lägeravgiften skall vara betald senast före lägerstart.

Vid inbetalning, ange: åkarens namn + höstlovsläger + vad betalningen avser (anmälningsavgift/lägeravgift).

Möjliga betalsätt:

 • Inbetalning till plusgiro: 80 91 44-9 
 • Swish: 123 121 70 82

Betalning från utlandet: 

 • IBAN: SE74 9500 0099 6034 0809 1449 BIC: NDEASESS

Avbokningsregler:

Ingen återbetalning sker vid avbokning. Klubben uppmanar er här att se över ev hemförsäkrings regler.

Frågor:

Frågor om lägret kan ställas till Ulrika Klefsjö, Luleå konståkningsklubb.

ulrika.klefsjo@luleakk.se (alt 073-9876729)

Uppdaterad: 06 OKT 2022 20:14 Skribent: Johan
E-post: Adressen Gömd

Foto Header: Pär Bäckström, pbfoto.se

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link