Hoppa till sidans innehåll

Sommarläger LKK 2019


Välkommen till Konståkningsläger i Luleå 

30 juni - 13 juli 2019

Lägerinformation

 

Period 1: 30 juni - 6 juli

 

Period 2: 7 juli - 13 juli

 

Träningsalternativ Basicträning Tester Tränare Lokaler

Förläggning

Alternativt boende Måltider Inskrivning Transport Betalning 

Förfrågningar

Anmälan

For information in English click here

 

Träningsalternativ  

Träningsalternativ 1

Måndag till fredag: Träning fördelat på två ispass á 50 min och en off-ice träning / dag

Lördag: Ett ispass 

Söndag är fridag

 

Träningsalternativ 2: 

Måndag till fredag: Träning fördelat på tre ispass á 50 min alternativt två ispass á 75 min samt en off-ice träning / dag

Lördag: Ett ispass

Söndag är fridag

 

Träningstiderna är från 07.00 fram till 22.00. Målet är att max antal åkare per grupp är 8 st. Samtliga åkare kan söka om plats på lägret, men vid många ansökningar så kommer åkare från Leo-märke 5 prioriteras.  

 

För att få grupper med så jämn kunskapsnivå som möjligt önskas noggrant ifyllt anmälningsformulär. För att få grupperna så jämna i kunskapsnivå som möjligt förbehåller vi oss rätten att placera åkare hos tränare som ej angivits som önskemål. Gruppindelning kan komma att ändras efter att tränaren har sett åkaren på isen.

 

Basicträning

I mån av intresse kommer vi att erbjuda träningspass inför basictest. Nivåerna kommer att vara från basic grund till basic 4. Vi kommer att erbjuda 2 pass à 30 min/vecka. Träningarna kommer att ligga tisdag till fredag. 

 

Tester

Tester kommer att erbjudas under lägret och sker på lördag den 6 juli. Exakt tid för tester anges senare. Ange på anmälningsblanketten vilka tester du är intresserad av. För er som deltar vecka 28 kommer eventuellt en träningstid att erbjudas på lördag innan testerna. 

 

Våra tränare

Alexander Majorov (is)

Alexander har varit elitåkare i det ryska landslaget och haft Alexej Mishin som tränare. Han har den högre 5-åriga tränarutbildningen från Idrott universitet och var topptränare i The School of Olympic Reserve i S:t Petersburg . Bland annat tränade han Alexei Yagudin, guldmedaljör vid OS i Salt Lake City 2002. Alexander innehar ryska regeringens medalj för sitt arbete inom konståkningen. Sedan 1990 är Alexander huvudtränare i Luleå KK. Han jobbar också som landslagstränare. Alexander pratar svenska och ryska.

 

Svetlana Bannova (is)

Svetlana har jobbat som konståkningstränare i 30 är. Hon är utbildad till tränare i Ryssland och har även en svensk sjukgymnastutbildning. Sedan 1996 jobbar hon i Sverige, men har erfarenheter också från Norge och Tyskland. För närvarande är Svetlana huvudtränare i VFKK (Göteborg) och sjukgymnast på Sahlgrenska sjukhuset. Svetlana pratar svenska och ryska.

  

Tanja Isayeva (is)
Tanja kommer från Ukraina och har en professionell tränarutbildning inom konståkning via en
universitetsutbildning i Kiev, där också pedagogik och koreografi ingick. Skolans namn var
idrottsskolan Olympisk reserv i Kiev. Tanja var ukrainsk mästarinna mellan åren 1974 – 1978 (då stat
i Sovjetunionen) och har en gedigen erfarenhet både som åkare och tränare. Hon har arbetat som
huvudtränare i Sundsvalls konståkning, Timrå konståkning och IFK Helsingborgs konståkning. Nu
arbetar Tanja som huvudtränare i Gavleskäret i Gävle. Hon pratar svenska och ryska

 

Alexander Gennadjevish (is)

Alex Gennadjevish kommer från Brest, Vitryssland, där han har varit tränare i 14 år. Han har sedan varit tränare i Ryssland, Finland och i Trelleborg. Han själv har varit en toppåkare i f.d. Sovjetunionen i slutet av 90-talet. Han var Vitrysslands mästare i konståkning 1999-2000 och har den hedervärda titeln Masters of Sports of Russia som bara den kan få som har presterat på topp i tävlingar nationellt och internationellt. Han var också en del av St. Petersburgs Ice Ballet Group. Han talar ryska, konversationsengelska och studerar svenska. 

 

Clara Callne (is)

Clara Callne har sin skridskorbakgrund i Luleå Konståkningsklubb med Alexander Majorov som sin tränare. Under dessa år har hon tagit medalj på RM, USM och JSM. Efter tävlingskamären har hon även jobbat som professionell konståkare på två av Royal Carribeans kryssningsfartyg. "Som tränare i Luleå KK och nu för tiden i Umeå IK konståkning, ser jag fram emot att bidra med mina kunskaper och erfarenheter på isen, men också sprida den träningsglädje aoch kärlek jag själv känner för sporten", säger Clara.

 

Irina Majorov (off-ice)

Irina ansvarar för grenspecifik markträning för konståkning som inkluderar dans, balett, stabilitetsträning, callanetics, pilates, komposition, mm. Hon har en 4-årig utbildning till danspedagog och koreograf samt ytterligare många SKF, SOK och ISU kurser. Irina har tidigare varit verksam som koreograf på The School of Olympic Reserve i S:t Petersburg. För närvarande är Irina tränare i Luleå Konståkningsklubb och undervisar även balett i Luleå Rytmik & Balettförening. Hon pratar svenska och ryska.

 

Ishall och gymnastiksal

Träningarna sker i Sunderbyn ca 10 km från centrala Luleå i naturskön omgivning med nära till bad och närbutik. Lokalbussar går direkt utanför idrottsanläggningen in till centrala Luleå flera gånger per timme. Ishallen och gymnastiksalen ligger med gångavstånd mellan.

 

Förläggning

Inkvartering sker på Sunderby folkhögskolas område (Västergård) 100 m från ishallen. Deltagarna måste själva ha med sig täcke, kudde och sänglinne alternativt sovsäck. Under lägerveckorna finns alltid en lägerförälder som nås på telefonnummer 073-842 29 66. För att bo själv utan medföljande vuxen skall åkare fylla 11 år under året och självständigt ansvara för sin lägervistelse vad gäller träningstider, mattider och sovtider. Medföljande förälder kan bo och äta på lägret i mån av plats. Ange det i anmälningsformuläret. MADRASS MÅSTE TAS MED.

 

Alternativt boende

Sunderby folkhögskola (i direkt anslutning till lägerboendet)

Erbjuder vandrarhem med hotellstandard och ligger i anslutning till lägerboendet.

www.sunderby.fhsk.se 

 

Arcus camping (12 km till Sunderbyns ishall)

Med stugby, poolanläggning och badstrand.

https://firstcamp.se/destination/arcus-lulea/

 

Scandic hotell (12 km till Sunderbyns ishall)

Hemsida: http://www.scandic-hotels.se/

telefon: 0920-27 64 00

epost: This is a mailto link

Specialerbjudande från Scandic

Dubbelrum 760 kr/natt 

3-bäddsrum 1110 kr/natt 

4-bäddsrum 1310 kr/natt 

Alla priser är inkl. frukost,  fri parkering, tillgång till pool, bastu och gym samt trådlöst internet. Priserna är baserat på vuxna personer. Bokning sker direkt till hotellet, via epost till This is a mailto link.

 

Måltider

Frukost, lunch, middag samt kvällsfika kan köpas enligt alternativ under rubriken lägeravgifter. Servering sker i ishallen.

 

Helgkost

För de som anmäler boende även under mellanliggande helg, kommer en enklare frukost och kvällsfika att finnas på boendet på lördag kväll samt på söndag morgon. Det serveras ingen middag på lördag eller lunch och middag på söndag. I närheten av boendet finns en pizzeria (http://sunderbynsrestaurangcafe.se/) samt lokalbuss (www.llt.lulea.se/) till Gammelstad centrum och Luleå centrum. 

 

Ankomst och inskrivning

Inskrivning söndagar (30 juni respektive 7 juli) kl. 15.00–18.00 på boendet.

 

Transporter

Transporter till och från tåg, buss eller flyg kan ordnas mot en mindre kostnad. Behov av transport anmäls till This is a mailto link senast 2019-06-16

 

Betalning

 

Kostnad i kr

Betalas senast

 

Anmälningsavgift

500

2019-04-07

Får ej avräknas från lägeravgift

Lägeravgift, alternativ 1

2700/vecka

2019-06-12

 

Lägeravgift, alternativ 2

3000/vecka

2019-06-12

 

Kost och Boende

1300/vecka

2019-06-12

sö kväll – lö lunch

Kost (alla måltider)

1100/vecka

2019-06-12

sö kväll – lö lunch

Kost (lunch och middag)

700/vecka

2019-06-12

Må lunch – lö lunch

Kost endast lunch eller middag

350/vecka

2019-06-12

 

Enskild måltid lunch eller middag

70

Vid måltid

 

Enskild måltid Frukost eller kvällsfika

40

Vid måltid

 

Transport

50

Vid hämtning

Per person/ enkel resa

Basicträning

200

Vid inskrivning

 

Test

200/test

Vid testtillfället

  

 

 

- Möjliga betalsätt är inbetalning till plusgiro: 80 91 44-9 alternativt swish: 123 121 70 82

- Märk alltid inbetalningen / swish med namn + läger + vad betalningen avser (anmälningsavgift, lägeravgift, kost, boende osv)

- Betala in anmälningsavgiften senast 2019-04-07. Betala in anmälningsavgiften i god tid för att försäkra dig om en plats på lägret. För turordning gäller den dag som anmälningsavgift är registrerad på banken.  

- Betala in lägeravgift senast 2019-06-12. Om inte avgiften betalas inom föreskriven tid förbehåller sig lägerledningen rätten att disponera dessa platser. 

- För betalningar från utlandet: IBAN: SE74 9500 0099 6034 0809 1449 BIC: NDEASESS

 

Avgift för basicträning betalas vid inskrivningen. Betalning kan ske kontant, med kort (VISA eller Mastercard) eller Swish.

 

 

Anmälan

Anmäl är nu stängd. Skicka ett mail till This is a mailto link om du har funderingar angående anmälan.

  

Bekräftelse

Bekräftelse, samt preliminära grupper och schema kommer i början av juni att sändas ut via angiven e-postadress i anmälningsformuläret. Det är viktigt att anmälan kommer in i tid för att bekräftelse med preliminära grupper och schema ska kunna skickas ut. Vänligen lägg till This is a mailto link som säker avsändare så du får informationen som skickas ut. 

 

Avanmälan 

Vid avanmälan före 31 maj återbetalas anmälningsavgiften.

 

Vid avanmälan efter 31 maj, fram till inskrivning, återbetalas hela lägeravgiften om avanmälan sker pga. sjukdom eller skada (skall styrkas av läkarintyg). Dock återbetalas ej anmälningsavgiften (500 kr). 

 

Vid avbrytande av pågående läger pga. skada eller sjukdom (skall styrkas med läkarintyg) återbetalas upp till 50 % av lägeravgiften. Återbetalningen minskas från 50 % med ytterligare 10 % (5 % om deltagaren är med två veckor på lägret) per genomförd hel dag av lägret.

 


Förfrågningar

Tina Nilsson

070-351 80 70

 

Frida Yazdani

 

Lägermail: This is a mailto link

 

Sponsorer

 

Uppdaterad: 10 MAR 2018 15:02 Skribent: Sandra Kohkoinen
Epost: Adressen Gömd

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER 2019/2020

Tävlingskalender 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

LL_s_rgb_cb_m

 

lulea_logotyp_orange_webb

 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Tommy Viklund, Nilsandersvägen 17
97596 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link