Hoppa till sidans innehåll

Sommarläger LKK 2020


Välkommen till Konståkningsläger i Luleå 

13 juli - 31 juli 2020

Lägerinformation

 

Period 1: 13 juli - 17 juli

Period 2: 20 juli - 24 juli

Period 3: 27 juli - 31 juli 

Träningsalternativ Basicträning Tester Tränare Lokaler

 

Alternativt boende

Transport Betalning 

Förfrågningar

Anmälan

For information in English click here

Träningsalternativ  

Träningsalternativ 1: rekommenderas från Leo märke 5

 • Måndag till fredag: Träning fördelat på två is pass á 45 min samt ett 60 minuters danspass eller markpass/dag.

Träningsalternativ 2: rekommenderat från test,  fri 1 och basic 1

 • Måndag till fredag: Träning fördelat på två is pass á 75 min samt ett 60 minuters danspass eller markpass/dag

Träningstiderna är från 08.00 fram till 21.00. Samtliga åkare kan söka om plats på lägret, men vid många ansökningar så kommer åkare från Leo-märke 5 prioriteras.  

För att få grupper med så jämn kunskapsnivå som möjligt önskas noggrant ifyllt anmälningsformulär. För att få grupperna så jämna i kunskapsnivå som möjligt förbehåller vi oss rätten att placera åkare hos tränare som ej angivits som önskemål. Gruppindelning kan komma att ändras efter att tränaren har sett åkaren på isen.

 

Basicträning

I mån av intresse kommer vi att erbjuda träningspass inför basictest. Nivåerna kommer att vara från basic grund till basic 4. Vi kommer att erbjuda 2 pass à 30 min/vecka. Träningarna kommer att ligga tisdag till fredag. 

 

Tester

Vi försöker ordna tester under lägret. Exakt tid för tester anges senare. Ange på anmälningsblanketten vilka tester du är intresserad av.

 

Våra tränare

Alexander Majorov sr (is)

Alexander har varit elitåkare i det ryska landslaget och haft Alexej Mishin som tränare. Han har den högre 5-åriga tränarutbildningen från Idrott universitet och var topptränare i The School of Olympic Reserve i S:t Petersburg . Bland annat tränade han Alexei Yagudin, guldmedaljör vid OS i Salt Lake City 2002. Alexander innehar ryska regeringens medalj för sitt arbete inom konståkningen. Sedan 1990 är Alexander huvudtränare i Luleå KK. Han jobbar också som landslagstränare. Alexander pratar svenska och ryska.

Alexander Majorov jr – deltagit i 9 EM, 8 VM och 1 OS. (is)

Alexander har varit en regerande svensk och nordisk mästare flera år i rad och har även många medaljer från internationella ISU tävlingar. Efter att han avslutade sin tävlingskarriär år 2019 började Alexander driva egna projekt inom konståkning med träningar samt utbildningar för föräldrar, tränare och åkare – ett av dessa är Arctic Tour som Alexander har turnerat med längst hela Sverige. Parallellt med detta arbetar Alexander som fysioterapeut åt det svenska konståkningsförbundet, men även som massör och personlig tränare i Luleå.Är man intresserad av en annorlunda, givande, inspirerande och stärkande träning hälsar jag dig då hjärtligt välkommen till en sommar som du kommer att minnas en lång tid framöver.

Svetlana Bannova (is)

Svetlana har jobbat som konståkningstränare i 30 är. Hon är utbildad till tränare i Ryssland och har även en svensk sjukgymnastutbildning. Sedan 1996 jobbar hon i Sverige, men har erfarenheter också från Norge och Tyskland. För närvarande är Svetlana huvudtränare i VFKK (Göteborg) och sjukgymnast på Sahlgrenska sjukhuset. Svetlana pratar svenska och ryska.

Clara Callne (is och mark)

Clara startade sin konståkningskarriär i Luleå Konståkningsklubb där hon haft Alexander Majorov som tränare. Genom åren har hon tävlat på nationella och internationella tävlingar med medaljer från RM, USM och JSM som största meriter. Efter tävlingskarriären har Clara även jobbat på två Royal Caribbeans kryssningsfartyg som showåkare. Clara har även varit tränare i Luleå Konståkningsklubb. Nu för tiden är hon tränare i Umeå konståkningsförening vid sidan av studier på Umeå Universitet. ”Konståkningen är en sport jag verkligen brinner för. Att vara tränare och kunna inspirera och motivera åkare till utveckling och dela med mig av mina kunskaper är något jag ser fram emot på Luleå sommarläger!”

Irina Majorov (dans)

Irina ansvarar för grenspecifik markträning för konståkning som inkluderar dans, balett, stabilitetsträning, callanetics, pilates, komposition, mm. Hon har en 4-årig utbildning till danspedagog och koreograf samt ytterligare många SKF, SOK och ISU kurser. Irina har tidigare varit verksam som koreograf på The School of Olympic Reserve i S:t Petersburg. För närvarande är Irina tränare i Luleå Konståkningsklubb och undervisar även balett i Luleå Rytmik & Balettförening. Hon pratar svenska och ryska.

Katjaana Kanninen (is och mark)

Katjaana kommer från Finland, men har bott i Sverige för att studera i ett Tränarprogram som fokuserar på Idrottsmedicin, -psykologi och -fysiologi i Umeå Universitet. Träning och coachning är en stor del av hennes vardagliga liv och framtida yrke. Hon har åkt konståkning i Finland på nationella och internationella nivån upp till SM-juniorer. Efter hennes tävlingskarriär har hon fortsatt att vara aktiv inom konståkning som tränare men även som åkare! Hon tränar konståkare i Umeå Konståkningsförening vid sidan av studier. Under våren innan lägret ska hon jobba som praktikant i en Olympiska träningscentret i Finland där hon kommer att jobba med idrottare från flertalet sporter på olika sätt.

‘’Jag är så glad att vara del av Luleå sommarläger! Jag längtar redan att få se individuell utveckling, både på tekniskt och artistiskt sätt, men framförallt att se glädje inom världens bästa sport! Ses på sommaren! 

 

Ishall och gymnastiksal

Träningarna sker i Sunderbyn ca 10 km från centrala Luleå i naturskön omgivning med nära till bad och närbutik. Lokalbussar går direkt utanför idrottsanläggningen in till centrala Luleå flera gånger per timme. Ishallen och gymnastiksalen ligger med gångavstånd mellan.

Alternativt boende

Sunderby folkhögskola erbjuder vandrarhem med hotellstandard och ligger i anslutning till ishallen. 

 • www.sunderby.fhsk.se 

Arcus camping (12 km till Sunderbyns ishall) Med stugby, poolanläggning och badstrand. 

 • https://firstcamp.se/destination/arcus-lulea/

Scandic hotell (12 km till Sunderbyns ishall)

 • Hemsida: http://www.scandic-hotels.se/
 • telefon: 0920-27 64 00
 • epost: This is a mailto link

Specialerbjudande från Scandic bokningskod

LKK_sommar

 • Enkel rum      600 kr/natt
 • Dubbel rum   700 kr/natt 
 • 3-bädds rum  900 kr/natt 
 • 4-bädds rum  1100 kr/natt 

Alla priser är inkl. frukost,  fri parkering, tillgång till pool, bastu och gym samt trådlöst internet. Priserna är baserat på vuxna personer. Bokning sker direkt till hotellet, via epost till This is a mailto link.

 

Transporter

Transporter till och från tåg, buss eller flyg kan ordnas mot en mindre kostnad. Behov av transport anmäls till This is a mailto link senast 2020-06-16

 

Priser/kostnader

 

Kostnad i kr

Betalas senast

 

Anmälningsavgift

500

2020-05-15

Får ej avräknas från lägeravgift

Lägeravgift, alternativ 1

3900/vecka

2020-05-31

 

Lägeravgift, alternativ 2

4200/vecka

2020-05-31

 

Transport

150

Vid hämtning

Per person/ enkel resa

Basicträning

200

Vid inskrivning

 

Test

200/test

Vid testtillfället

  

 

Betalningar

 • möjliga betalsätt är inbetalning till plusgiro: 80 91 44-9 alternativt swish: 123 121 70 82
 • Märk alltid inbetalningen / swish med namn + läger + vad betalningen avser (anmälningsavgift, lägeravgift, kost, boende osv)
 • Betala in anmälningsavgiften senast 2020-05-15. Betala in anmälningsavgiften i god tid för att försäkra dig om en plats på lägret. För turordning gäller den dag som anmälningsavgift är registrerad på banken.  
 • Betala in lägeravgiften senast 2020-05-31.

Om inte avgiften betalas inom föreskriven tid förbehåller sig lägerledningen rätten att disponera dessa platser. 

 • För betalningar från utlandet: IBAN: SE74 9500 0099 6034 0809 1449 BIC: NDEASESS

 Avgift för basicträning betalas vid inskrivningen. Betalning kan ske kontant, med kort (VISA eller Mastercard) eller Swish.

Anmälan

Anmäl är nu öppen. Skicka ett mail till This is a mailto link om du har funderingar angående anmälan. 

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

 

Bekräftelse

Bekräftelse, samt preliminära grupper och schema kommer i början av juni att sändas ut via angiven e-postadress i anmälningsformuläret. Det är viktigt att anmälan kommer in i tid för att bekräftelse med preliminära grupper och schema ska kunna skickas ut. Vänligen lägg till This is a mailto link som säker avsändare så du får informationen som skickas ut. 

 

Avanmälan 

Anmälan är bindande, ingen återbetalning av anmälningsavgiften. Vid avanmälan efter 31 maj, fram till inskrivning, återbetalas 50% av lägeravgiften om avanmälan sker pga. sjukdom eller skada (skall styrkas av läkarintyg). Vi uppmanar er att se över ert försäkringsbolags regler.


Förfrågningar

 • Ulf Nordqvist - This is a mailto link
 • Linda Engman - This is a mailto link
Uppdaterad: 13 JAN 2020 15:00 Skribent: Henrik Högström
Epost: Adressen Gömd

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER 2019/2020

Tävlingskalender 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

LL_s_rgb_cb_m

 

lulea_logotyp_orange_webb

 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Tommy Viklund, Nilsandersvägen 17
97596 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link