Hoppa till sidans innehåll

Bronsregn över LKK

25 SEP 2011 23:15
Elitserien
  • Uppdaterad: 07 SEP 2014 22:30

Fyra brons blev facit för Luleå Konståkningsklubb i helgens säsongspremiär för Elitserien i konståkning.

 

I Lund tävlade Bertil Skeppar, Luleå Konståkningsklubb i herrarnas juniorklass och tog hem en bronspokal till länet.

 

I Umeå fick två debutanter i dessa sammanhang stå på prispallen: Emilia Granqvist, 13 år och Nikolaj Majorov, 11 år. De visade två stabila program vardera och belönades med brons i de yngsta klasserna, flickor Ungdom 13 respektive pojkar Ungdom 13-15.

 

Rebecka Hammar, som tävlade i klassen flickor Ungdom 15, knep även hon en pallplats. Genom ett starkt friåkningsprogram där hon bland annat utförde en perfekt kombination trippelsalkov, dubbeltoeloop åkte hon upp sig från sjätte plats till en tredje. I samma tävlingsklass hamnade Betty Callne på sjätte plats och storasyster Clara, som tagit klivet upp i juniorklassen, på sjunde plats. Det var en del premiärmerver och småmissar, men samtliga deltagare visade om inte annat sitt potential och är redan sugna på nästa tävlingsomgång, som genomförs om två veckor i Örebro.

 

I Umeå visade även Alexander Majorov sina tävlingsprogram utom tävlan, som en generalrepetition inför säsongspremiären nästa helg på en internationell tävling i Helsingfors. Kortprogrammet var bluesinspirerat, inte bara musikmässigt utan även i en del missade svårigheter. Till söndagens friprogram kom dock Alexander igen starkt och visade bland annat två trippelaxel inför domarpanel och en jublande publik i Umeå.

 

Lena Callne

Infoansvarig

Skribent: Britta Lind

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link