Hoppa till sidans innehåll

Nytt från LKK den 15 november

15 NOV 2010 20:45
Vilken helg vi hade den 13-14 november!
  • Skapad: 15 NOV 2010 20:45

Norrbotten Cup i Coop Arena, internationell stortävling för Sascha (Ice Challenge i Graz) och Elitserien i Stenungsund för Rebecka, Clara & Betty – och vilka prestationer!

I Coop Arena var det full verksamhet från arla morgonstund till sena kvällen – och det fanns föräldrar och barn som fanns där hela dagen för att ge support till klubbkompisarna. Det kallar jag sann klubbanda! Det kanske var supporten – i kombination med kompetenta tränare och hängivna barn och ungdomar;  LKK visade verkligen vad klubben kan på isen, den där lördagen i Coop Arena. Det är bara att studera prislistan – topplaceringar överallt och dessutom fina hedersutmärkelser och stjärnor i ordets rätta bemärkelse. Jag pratade med Irina på söndag och hon var stolt och glad över vad alla LKK-åkare presterade på isen.

Själv hade jag tyvärr bara möjlighet att titta en stund på eftermiddagen; prickade in mini-A med Emelie, Vilma och Nathalie och blev imponerad. Ska bli mycket spännande för alla inblandade (och dit får vi väl räkna oss alla i klubben!) när miniorerna för första gången ska möta miniorer från hela Sverige (över 20 åkare!). Det hela avgörs i Älta och dit får tjejerna sällskap av övriga A-åkare (Nikolaj, Emilia och Moa). Samma helg gör många av våra stjärnåkare en tripp norrut till Kiruna medan elitserien har paus.

 Ja och så är det ju första advent på söndag den 28 nov och alla har väl sett informationen som Jenny Å skickat ut om bakning och fikaförsälkning på Storgatan. Det är en extremt bökig helg för många av oss (jag är själv bortrest) men vi gör ett ryck i klubben, gör vårt bästa och förutom att det kan bli kallt om fötterna så brukar det vara genuint kul att sälja fika under skyltsöndagen. Och blir några kronor till klubben.

För att återgå till helgens tävlingar så förflyttar vi oss till den internationella arena – även det en variant av stjärntävlingJ! Och vår egen stjärna Alexander segrade i Ice Challenge, Graz! På tredje plats kom Kristoffer Berntsson och däremellan en amerikan. Alexander vann såväl korta som fria åkningen och totalpoängen blev personbästa – igen! Vilken säsongsstart Sascha har fått. Vi som har sett (delar av) hans hårda träning genom åren kan inte annat än gratulera och nästan bli tårögda. Ett helt livs träning faller på plats under några få minuter i domarnas fokus – är inte det timing värd några lyckotårar så vet jag inte vad som skulle vara det!

Även i Stenungsund och på Elitserien var LKK i frontpositioner under helgen som gick. Betty tog sin andra seger i U13 (på sin 13-årsdag den 13 november!). Rebecka visade äntligen vad hon kan i U 15, stod sin trippelsalkov i det fria programmet och kom på tredje plats. Tätt följd av Clara på en fjärde plats. Det är bara att gratulera tjejerna som har satt sig i respekt hos motståndarna inför SM-veckan i Malmö. Ytterligare en elitserie-omgång återstår dock innan dess. Och helst skulle Betty klämma in en tripp till Lysekil också… Betty och Nikolaj var de enda som formellt klarade testkraven för att vara med i konståkningsförbundets talangsatsning Ungdomslyftet (ifjol var även Clara, Rebecka och Anna med). Men med tanke på det tuffa tävlingsprogrammet och de långa resorna är det i skrivande stund tveksamt om Betty deltar i Ungdomslyftet denna säsong (tackar man nej på hösten utesluts man per automatik även från vårens sammandrag). Det är förstås en ära att bli uttagen och synd att inte haka på – men resorna är verkligen tuffa. Nikolaj tävlar i Älta samma helg sammandraget i Lysekil genomförs så även han missar det första sammandraget.

 

SM-veckan i Malmö genomförs 16-19 december. Lär bli rafflande tävlingar, inte minst herrarnas tävling där de ”tre stora” möts, för kanske enda gången den här säsongen. Ja och sen finns det ju tre tjejer att heja på också och förhoppningsvis är även Bertil fit for fight i juniorklassen. OM någon skulle vilja åka så har alla klubbar i Sverige specialerbjudanden på biljettpriser via svenska konståkningsförbundet.

En show som det är gratis entré till är vår egen julshow! Boka in den 22 december – då ska små som stora åkare stråla och vi föräldrar njuta och etablera jul-känslan på riktigt.

Till sist vill jag ge en eloge till vår webbansvariga Britta Lind – hon är verkligen snabb som blixten med publicering av resultat, tävlingsinbjudningar etc.  Finns till och med en film från Saschas uppvisningsåk i Graz! Så nuförtiden händer det saker på vår hemsida kontinuerligt – tack vare Britta Blixten Lind. Tack för det och tack för ordet och så ses vi säkert i en ishall någonstans!

Lena Callne, infoansvarig

Skribent: Hans Callne

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link