Hoppa till sidans innehåll

Stipendier

16 APR 2014 13:53
Utmärkelser till vår toppåkare och våra huvudtränare
  • Skapad: 16 APR 2014 13:53

Under elitseriefinalen i helgen premierades flera framgångsrika, svenska åkare och tränare, bland annat vår toppåkare Alexander och våra tränare Irina och Alexander.

 

Alexander Majorov tilldelades 2 stipendier, ett av Svenska konståkningsförbundet och ett av Föreningen Svenska konståkningstränare, Hasses Minnesfond.

 

Årets konståkningsprestation 2013/2014

Tilldelas Alexander Majorov

Svenska konståkningsförbundet

Motivering: "Han visade sig vara som bäst när det gällde som mest. I sin OS-debut genomförde Alexander ett fantastiskt kortprogram och placerade sig totalt på en historisk 14:e plats. Det innebar inte bara en tangering av Sveriges främsta resultat i modern tid, utan han placerade konståkningssporten i alla medier. Det skrevs, visades och pratades konståkning runt om i Sverige under hela OS."

 

Årets åkare 2014

Tilldelas Alexander Majorov

Föreningen Svenska konståkningstränare, Hasses Minnesfond

Motivering: "Denna åkare har verkligen sett till att öka intresset för Svensk konståkning! Med sina fina framgångar under säsongen, bl. a EM, men framför allt OS har han visat att han är på stark frammarsch och att räkna med i världseliten. Under OS blev han en riktig "snackis", folk har pratat konståkning och hans insats under OS på ett sätt som aldrig gjorts tidigare. Han är en fin ambassadör för svensk konståkning!"

 

Dessutom fick våra huvudtränare, Irina Majorova och Alexander Majorov, stipendie av Föreningen Svenska konståkningstränare, Hasses Minnesfond.

 

Årets tränare 2014

Tilldelas Irina Majorova och Alexander Majorov

Föreningen Svenska konståkningstränare, Hasses Minnesfond

Motivering: "Aldrig tidigare har konståkningen fått så mycket uppmärksamhet som i samband med OS. Tidningar - TV - Facebook - Twitter. Konståkningen har aldrig varit i närheten av så mycket positiva omdömen som just under OS, idrottens höjdpunkt. Årets tränare har under många år arbetat hårt och målmedvetet med att utveckla en av Svenska konståkningens manliga talanger till en internationell toppåkare. Och säsongen 2013/2014 var en lyckosam säsong med många fina internationella placeringar."

Skribent: Britta Lind
E-post: This is a mailto link

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link