Hoppa till sidans innehåll

Stort tack

07 SEP 2014 22:05
  • Skapad: 07 SEP 2014 22:05

Stort tack…

till alla fantastiska barn, föräldrar och ungdomar som arbetade som funktionärer under Elitseriepremiären i Luleå 5-7 september! Tävlingarna är avslutade – resultatmässigt fick vi ett guld till vår klubb genom Nikolaj i pojkarnas ungdomsklass. Alla som såg hans friåkningsprogram vet att det var en av tävlingshelgens absoluta höjdpunkter – det var gåshudsklass. Tack Nikolaj för att vi fick den upplevelsen! Men det viktigaste att framföra på dessa rader är att vi fick GULD som arrangörer också. Vi genomförde en konståkningstävling, större än vi någonsin arrangerat i Luleå förut. Och allt flöt mer eller mindre prickfritt.

Camilla Fredman, tävlingsansvarig vid Svenska Konståkningsförbundet fanns på plats och assisterade klubbens tävlingsledning. Jag pratade med henne i dag och hennes beröm var genuint: ”Vad duktiga ni är. Ni är inte så många, men alla som är här ger verkligen allt”. Undertecknad kan bara instämma. Jag är själv en liten kugge i det hela tillsammans med mina kollegor i speakerteamet, men kanske är det lite av gammal journalistisk vana jag också lätt ställer mig mentalt vid sidan om för att analysera: Det är ett fantastiskt maskineri vi sätter igång i klubben när vi arrangerar något, vare sig det handlar om läger, show eller tävling! Alla på plats bidrar med sin viktiga pusselbit vare sig det handlar om is-lappning eller laxsmörgåsar till domarna. Den här tävlingen mer än tidigare har dessutom våra ungdomar i klubben bidragit i ännu högre grad än tidigare med många och långa arbetspass. De kan gott sätta i sin CV när de söker sommarjobb och annat att de med beröm godkänt arbetat som funktionärer under Elitserien i konståkning.

 Tro mig, jag fattar hur trötta alla funktionärer som jobbat med tävlingen är just nu, i skrivande stund söndagkväll. Men jag hoppas och tror att ni liksom jag känner stolthet över att vara del av den här klubben, del av en grupp som kan lösa sådana här uppgifter som dubbla elitserietävlingar – och göra det så bra att Svenska konståkningsförbundets tävlingsansvariga på rak arm vill föreslå att det blir en årlig tradition att Luleå kör säsongspremiären i konståkning, förutsatt att Luleå kommun kan garantera att avtalet ser ut så att det inte kan bli krockar med ishockeyn ifall man gör bokningen i god tid (detta är något som ska redas ut med kommunen, tro mig.). Sedan är det förstås en annan sak om vi som klubb känner att vi orkar och vill säga ja till något sådant. MEN, det vi som jobbat nu under helgen ska ta åt oss av, det är att det finns en sådan tanke. Jag lovar, det skulle det inte göra om det inte vore så att vi inte gjort ett fantastiskt jobb. Ni är ovärderliga och jag skulle vilja krama om er allihop, bara för att jag är så stolt över att det finns sådana människor i ett förenings-Sverige där det blir allt svårare att få ideella krafter att ställa upp. Och för att vi alla tillsammans är sådana goda marknadsförare för Luleå & Norrbotten!

Lena Callne, sekreterare & kommunikatör i Luleå Konståkningsklubb

Skribent: Sandra Kohkoinen

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER


 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

 


 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Jonas Tiger, Drabantgatan 13
97631 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link