Hoppa till sidans innehåll

Infobrev 12 april 2017

12 APR 2017 19:05
  • Uppdaterad: 12 APR 2017 19:07

Infobrev 12 april 2017

Först en kort rapport från tisdagens medlemsmöte. Vi har, alla deltagare som var på medlemsmötet, efter en givande diskussion enats om ett gemensamt förslag till stadgar som vi tänker lägga fram på årsmötet. Vi kommer att skicka ut dem i förväg tillsammans med årsmöteshandlingarna.

Valberedningen har börjat sitt jobb nu och alla som är intresserade av styrelseuppdrag kan vända sig till Rolf Carlsson, Jorid Skarstein eller Betty Callne. Mer information från valberedningen kommer att skickas ut separat.

Nu har vi kommit en bit in i eftersäsongen och vi har hunnit testa hur Maria funkar. Irina och Alexander är mycket nöjda med hennes insatser och vi har även hört flera positiva kommentarer från åkare i flera grupper. Vi har beslutat att gå vidare med henne och anställa henne under förutsättning att vi får nödvändiga tillstånd från bland annat Migrationsverket.

Det har blivit betydligt tuffare att få arbeta i Sverige, sedan den tid då Irina och Alexander började i klubben. 

Det har också kommit två sena återbud från tränare till sommarlägret. Det är Igor som har fått ett annat jobb och Viktoria som har fått ge återbud därför att hon väntar barn. Det gör att vi behöver anställa Maria i klubben redan från den 1 juli i samband med lägerstarten. 

Egentligen skulle hon ju ha jobbat hela eftersäsongen hos oss, men nu behöver hon omedelbart åka hem till Ryssland och ansöka om ett nytt visum för att arbeta i Sverige för en längre tid samt om ett tvåårigt uppehålls-/arbetstillstånd. Detta är någonting som kan ta ganska lång tid och vi har beslutat att det är bäst att denna process sätter igång redan nu. När hon – om allt går i lås – kommer tillbaka till Luleå den 1 juli är det således för att påbörja sex månaders provanställning.

Resten av eftersäsongen kommer därför Irina, Alexander jr, Sascha och Nikolaj att ta hand om träningarna som Maria skulle ha haft hand om.

Men också ytterligare en person. Vi har nämligen den stora glädjen att meddela att Alexander sr ska få provat att börja jobba 25 procent från och med sin 60-årsdag den 17 april! Vi kommer självklart att uppmärksamma hans bemärkelsedag och comeback på isen från föreningens håll. Mer information kommer om detta senare.

Vi hoppas att alla har överseende med att det återigen blev lite “rörigt” på tränarfronten, men vi bedömer att det här är det bästa och mest långsiktiga lösningen för Luleå KK.

Slutligen: Vi söker med ljus och lyckat efter en matansvarig till sommarlägret som kan planera menyn och sköta inköpen. Denna person behöver inte jobba något på lägret.

Väl mött i ishallen!

Styrelsen

Skribent: Yvonne Aitomäki
Epost: Adressen Gömd

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER 2019/2020

Tävlingskalender 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

LL_s_rgb_cb_m

 

lulea_logotyp_orange_webb

 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Tommy Viklund, Nilsandersvägen 17
97596 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link