Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Nu är planeringen inför kommande säsong i full gång, samtidigt som vi gör avslut på den gångna säsongen. Arbetet med ekonomisk utjämning mellan tävlingar pågår samtidigt som tävlingsplanen för 2020/2021 ska fastställas.
 
När ishallar stänger står våra konståkningsföreningar utan förutsättningar att bedriva sin verksamhet. Idag gick en skrivelse undertecknad av tf GS och förbundsstyrelsens ordförande ut till samtliga kommuner.
 
Skulle du vilja uppleva världens bästa konståkare från allra bästa sittplats i Ericsson Globe Arena i Stockholm? Nu har du chansen att få vara blomsterbarn under VM i konståkning som äger rum den 22-28 mars 2021.
 
 
Med anledning av den senaste tidens inlägg och diskussioner i media och på sociala medier får svensk konståkning många frågor. För att medlemmar och andra intresserade ska vara uppdaterade finns nu en frågor och svar publicerad på hemsidan.
 
På grund av coronaviruset har den externa utredningen blivit försenad. Utredningen kommer att presenteras för styrelsen i slutet av maj.
 
Det är med dubbla känslor som vi idag väljer att skriva denna text. Samtidigt som kritik riktas mot Svensk Konståkning och förbundet i sin helhet möter vi också de som vill stötta.
 
Dags att blicka framåt till nästa tävlingssäsong! Ansökan till Elitserien och Morgondagare 2020-2021 är öppen.
 
Nu finns den slutgiltiga elitserierankingen för säsongen 2019/2020 publicerad på hemsidan.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att arbetet mot doping bör organiseras i en fristående nationell antidopingorganisation.
 
Ta chansen att under en veckas tid delta i kostnadsfria onlineträningspass med erkända tränare och koreografer.
 
Folkhälsomyndighetens allmänna råd fortsätter gälla inom idrotten men med en uppdatering att matcher och tävlingar för barn och unga upp till 18 år är tillåtet om riskbedömning görs som tar hänsyn till övriga råd och gällande förbud.
 
Sverige har många duktiga synkroåkare som tävlat för några av världens bästa lag i Finland, Kanada och USA. En av dem är Matilda Nilsson, som nu kommit hem efter ett år i Toronto.
 
Idag, den 16 april, öppnas Riksidrottsförbundets enkät för kartläggning av coronakrisens konsekvenser på föreningsidrottens ekonomi och verksamhet. Enkäten utgör ett viktigt underlag för RF:s fortsatta dialog med regering och kommuner.
 
Lär dig mer om bland annat fysträning, programkomponenter, sömn och återhämtning på Internationella Skridskounionens onlineutbildningar ISU eLearning.
 

Foto Header: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna

 

 

TÄVLINGSKALENDER 2019/2020

Tävlingskalender 

Sponsorer

 

Scandic Luleå

 

LL_s_rgb_cb_m

 

lulea_logotyp_orange_webb

 

Luleå Energi-CMYK-u-byline

 

LULEBO_green_org_vectoriserad_EPS

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Luleå KK - Konståkning
c/o Tommy Viklund, Nilsandersvägen 17
97596 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@luleakk.se